• Persoonlijk Advies
  • Natuurlijke producten
  • 240 jaar ervaring
  • Unieke en authentieke recepten
  • Persoonlijk Advies
  • Natuurlijke producten
  • 240 jaar ervaring
  • Unieke en authentieke recepten

Drogisterij de Salamander werkt samen met een aantal bekende therapeuten in Delft en omstreken. Hun expertise en onze ervaring op het gebied van voedingssupplementen en natuurlijke geneesmiddelen versterken elkaar.

Als uw therapeut bepaalde middelen adviseert kunt u die bij ons met 10% korting bestellen. Meestal direct leverbaar en soms met een dag levertijd.

Twijfelt u waar u het beste naar toe kunt gaan? Neem dan contact met ons op via 015-2123777 of via de mail: info@salamanderdelft.com


Jeanette Willighagen

Mesobalans - Balans in je lijf en je leven

Mesologie vormt een brug tussen reguliere geneeskunde en traditionele geneeswijzen en maakt gebruik van verschillende disciplines: ayureda, traditionele Chinese geneeskunde, orthomoleculaire geneeskunde (vitaminen en mineralen), fytotherapie (kruiden) en voedingsgeneeskunde. Een systeem in balans met zichzelf, zijn voeding, zijn levensstijl en psyche kan zich aanpassen aan invloeden uit zijn omgeving. Iemand is dan in evenwicht en zit letterlijk en figuurlijk goed in zijn vel. Mesologie is geschikt voor mensen met chronische klachten die ondanks reguliere behandeling maar niet verbeteren of overgaan. Denk hierbij aan: spijsverteringsproblemen, luchtwegklachten, huidproblemen en allerlei 'vage' klachten waarvoor u niet weet bij wie u moet zijn.

Een mesologisch consult duurt bij mij ongeveer anderhalf uur. Dit geldt zeker voor het eerste consult waarin we uitgebreid de tijd nemen om uw voorgeschiedenis, klachten, leven en voedingspatroon te bespreken. U krijgt een uitgebreid verslag en behandelplan in de vorm van een voedings- en leefstijladvies, eventueel aangevuld met een recept voor supplementen of kruiden. Na een maand of twee herhalen we het onderzoek en kijken we welke vooruitgang er is geboekt en of de behandeling moet worden bijgestuurd.

Nieuwsgierig naar mesologie en wat Mesobalans voor zou kunnen betekenen?

Kijk dan eens op mijn website:

Of neem contact met mij op via mail of WhatsApp: jeanette@mesobalans.nl en 06-30576562.

Wie weet tot ziens,

Jeanette Willighagen


De Vrouwkundige

Mijn naam is Marijke Hesselink en ik begeleidt vrouwen met hormonale vraagstukken. Van PMS tot overgang, van endometriose tot PCOS, van kinderwens tot anticonceptie, ik kan je helpen.

Met mijn achtergrond als verloskundige heb ik bevoegdheden om bloed te laten prikken, door te verwijzen en anticonceptie voor te schrijven en plaatsen/verwijderen.

Ik zet in op voorlichting, erkenning, geruststelling, voeding, leefstijl en supplementen waar tekorten zijn. Ik luister naar je, ik voel aan wat je nodig hebt, ik zie je als geheel.

Nuchter maar ruimdenkend en vooral meedenkend in jouw straatje help ik je mét je hormonen te leven en samen te werken. Dit lukt vaak al met een paar afspraken die ook vaak (gedeeltelijk) vergoedt kunnen worden.

Online, in Delft en in Rotterdam kun je mij zien en spreken.

Voor meer info kun je kijken op

of mailen naar info@vrouwkundige.nl


De Heldere Maan

Ik ben Katinka Hagenaar, verpleegkundige, gespecialiseerd in auto immuunziekten, paramedisch natuurgeneeskundig therapeut, met een roeping om iemand verder te helpen in zijn gezondheid als alle andere opties tekortschieten.

In 2018 heb ik het zelfzorgboek Project Mij uitgebracht. Want ook voor mensen die wegens ziekte kwetsbaar zijn en buiten de samenleving geplaatst lijken hebben het recht om weer gezond te worden!

Kennisoverdracht, kundig handelen en educatie zijn mijn kernwaarden en de basis van effectieve zorgverlening. Niemand is een nummer. Niemand is een statistiek. Aangevuld met wetenschappelijk aangetoonde inzichten en interventies zijn sleutelwoorden in mijn behandelingen. Met 20 jaar ervaring in het reguliere werkveld heb ik in 2015 mijn eigen particuliere praktijk geopend. Ik hoop jou ook te ontmoeten in mijn praktijk. Geen zweverig gedoe, wel aanpakken.


Janneke van Ruijven – Het Dwaalspoor

Mijn naam is Janneke van Ruijven (Kruidengeneeskundige en Mycotherapeut) en ik ga graag samen met jou in gesprek om op zoek te gaan naar de oorzaak van je (psychische en/of lichamelijke) klachten. Daarbij heb ik een holistische visie, dat betekent dat ik niet alleen naar je klacht kijk, maar naar jou als een geheel: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Er wordt niet alleen gekeken naar voeding en leefstijl, maar ook naar de geestelijke achtergrond van de aandoening. Dat betekent in de praktijk, dat je niet alleen naar huis gaat met de juiste kruidenmiddelen, maar dat er ook adviezen gegeven worden die bedoeld zijn om je klachten in de toekomst te voorkomen. Ik ondersteun je met kruiden en advies, maar jij bent degene die jezelf kunt helen.

Ik werk o.a. met verse & gedroogde kruiden, medicinale paddenstoelextracten, bloesemremedies, celzouten, kruidenthee & tincturen. Soms wordt er daarnaast ook een kompres, olie of zalf ingezet. Ik werk veel met wilde en inheemse kruiden, omdat ik ervan overtuigd ben dat er in je eigen omgeving precies groeit wat je nodig hebt.

Heb je langdurige en/of complexe klachten, dan starten we met een uitgebreide intake van 1,5 uur. Er zijn ook korte consulten mogelijk voor lichamelijke ongemakken zoals een koortslip of kneuzing.

Meer informatie over een natuurgeneeskundig consult vind je op:

Of neem gerust contact op via e-mail (info@hetdwaalspoor.nl) of what’s app (06-41285930).