• Persoonlijk Advies
  • Natuurlijke producten
  • 240 jaar ervaring
  • Unieke en authentieke recepten
  • Persoonlijk Advies
  • Natuurlijke producten
  • 240 jaar ervaring
  • Unieke en authentieke recepten

Heeft u zich aan aangemeld voor onze nieuwsbrief? Wij verblijden u elke maand met een nieuwsbrief vol wetenswaardigheden van vroeger en nu!

Klik op de link om u aan te melden!

https://drogisterij-de-salamander.email-provider.nl/memberforms/subscribe/standalone/form/?a=t4xgefvbt2&l=jgrhqc8rsc


Nieuwsbrief gemist? Geen nood! Hieronder vindt u alle edities van 'Rob weet raad'.


Mei 2022

De muggen zijn in aantocht!

Een ergernis van alle tijden. Na een lange dag ploft men in bed, en nog geen minuut later verstoord een onheilspellend gezoem de rust. Nee, het is niet het gesnurk van je partner, daar hebben we ook wat voor, maar nu even over de muggen! Citronella, citroengras, citroeneucalyptus en lavendel. Allemaal mogelijkheden om deze nacht-terroristen op afstand te houden. Maar voor deze gelegenheid adviseren wij het Pick San potje, een mix van etherische olie van citronella & Geranium. Draai simpelweg de deksel van het potje, zet dat in

de buurt van het bed of op elk ander gewenste plek in de kamer en geniet van de welverdiende nachtrust.

April 2022

Rob over Drop

Als er toeristen in de winkel komen en ik zin en tijd heb, probeer ik ze altijd even kennis te laten maken met drop. Dat is niet alleen een beetje Holland PR, het is ook leuk om de verschillende reacties te zien. Zo zou een amerikaan bij dubbelzoute drop kunnen denken dat hij vergiftigd wordt. Maar een hele bus Fransen kunnen in de rij staan voor 'reglisse blanc' ( krijtjes ).

Ooit begon drop als een medicijn waaraan heilzame werking voor de maag werd toegeschreven. Niet eens zo'n gekke gedachte! Maar dan de pure drop zonder toevoegingen als suiker, gelatine en smaakstoffen. De grondstof voor drop is zoethout. Ook zoethout thee is een heerlijk kalmerende drank, naar eigen voorkeur kun je zo'n kruidenthee uitbreiden met pepermunt, venkel of ijzerkruid. De smaak is trouwens prima maar kan nog bijzonderder worden met koreander en cardamon.

Maar terugkerend naar de drop! Niet alleen de ogen van kinderen worden groter, zeker bij de Salamander zijn het de echte dropliefhebbers die hun perfectre mix laten mengen: driekwart dropkoppen, eenkwart griotten, goed mengen en schudden tot de maximale wanorde is bereikt. Zo'n verzoek van een oud hoogleraar is hier geen uitzondering.