Drogisterij de Salamander Delft

Een greep uit ons assortiment

Drogisterij de Salamander: specialiteiten van toen en nu

Hier ziet u enkele voorbeelden van ons assortiment. Zoekt u iets bijzonders op het gebied van drogisterij artikelen? Neem contact met ons op.

Kruiden, specerijen, voedingssupplementen en homeopathie

Homeopathie en voedingssupplementen

Homeopathie en voedingssupplementen

De Salamander heeft veel ervaring met de verkoop van homeopathische middelen en (orthomoleculaire) voedingssupplementen. Wij hebben een groot assortiment en de bijbehorende kennis. Wij voeren onder andere de merken VSM, Bloem en Orthica. Wat wij niet in huis hebben kunnen wij voor u bestellen.

Schüssler zouten

Schüssler zouten

Tegenwoordig gebruiken steeds meer mensen Schüsslerzouten. Door bijvoorbeeld te hard werken, stress, slaapgebrek of intensief sporten kan uw celstofwisseling verstoord raken. Daardoor kunt u klachten krijgen of zich minder fit voelen. Schüssler mineraalzouten helpen uw lichaamscellen goed te functioneren.

Huidverzorging

Huidverzorging

Wij zijn gespecialiseerd in verzorgingsproducten voor de gevoelige of probleemhuid. Merken zijn o.a. Zarqa, Decubal of Eucerin. Deze zijn zeer geschikt voor de verzorging van de probleemhuid en zijn zelf geen belasting omdat ze ongeparfumeerd zijn en geen conserveermiddelen bevatten. Kom langs voor een persoonlijk advies en kennismaking via testers of proefjes.

Daarnaast hebben wij een breed assortiment etherische oliën en speciale huidoliën, zowel voor huidverzorging,  massage en aromatherapie. U kunt via ons bestellen

Kruiden

Kruiden

De Salamander verkoopt ruim 100 soorten losse kruiden, zowel geneeskrachtige kruiden als kruiden voor in de keuken. Ook ongewone kruiden kunnen wij voor u bestellen.

Keukenprinsen en -prinsessen vinden bij ons onder andere rijsmiddelen voor verschillende baksels, ingrediënten voor bruidstaarten, bonbons, specerijenmengsels voor speculaas, aromatische koekjes en cakes en… voedingskleurstoffen!

4711

4711

Echt Kölnisch Wasser  van 4711 is een klassieker. Maar ook nu nog staat  4711 voor een heerlijke,lichte eau de cologne. Voor de moderne vrouw heeft 4711 een lijn moderne geuren ontwikkeld, met verrassende en verkwikkende ingrediënten zoals rode peper, nootmuskaat en grapefruit.

Schaartjes, tangetjes en vijltjes uit Solingen

Schaartjes, tangetjes en vijltjes uit Solingen

De producten van Nippes zijn onovertroffen. Huidschaartjes, neushaarschaartjes, babyschaartjes, vijlen, eeltraspen, pincetten om te epileren en splinters te verwijderen, tangetjes in alle maten: het manicure en pedicure assortiment van Nippes is enorm groot. Wij hebben de ruimste keus. 

Chemicaliën

Chemicaliën

Wij hebben een groot assortiment chemicaliën. De toepassingen ervan zijn eindeloos. Ze worden onder meer gebruikt voor het brandvertragend impregneren van materialen, in de doka, en voor allerlei toepassingen in huis, tuin en keuken. Aluin bijvoorbeeld kunt u gebruiken om ingemaakte augurken knapperig te houden of de hortensia blauw te maken. U kunt ook chemicaliën via ons bestellen

foto: Aluinkristallen

Schoonmaken en onderhouden

Schoonmaken en onderhouden

Lastige vlekken op kleding, tapijt, canvas, hout of steen? De Salamander weet raad! Wij helpen u ook het juiste product te vinden om uw stenen / marmeren / houten vloer te reinigen, onderhouden en beschermen.

Specialiteiten van toen en nu

Kunst en restauratie

Kunst en restauratie

Kunstenaars en (meubel)restaurateurs die graag werken met authentieke verfstoffen en materialen vinden bij ons een breed assortiment pigmenten, lijmen en vernissen van specialist Verfmolen de Kat uit Zaandam.

Antieke meubels zijn gevoelig voor houtworm. Wij helpen u met een deskundig advies en de juiste producten.

Handgemaakt volgens oud recept

Boenwas

Boenwas

De Salamander heeft een groot assortiment boenwassen. Ze worden gemengd in Keulse potten, volgens oude receptuur. Sommigen wassen zijn stevig, andere zacht en soepel. Voor alle hout-, metaal- en steensoorten hebben wij de juiste was. Wij maken ook kleuren op aanvraag.

Geneeskrachtige zalven voor mens en dier

Geneeskrachtige zalven voor mens en dier

Soms kan een oud middeltje uitkomst brengen als een modern product niet helpt. De Salamander heeft een schat aan oude recepten waarmee u misschien baat bij heeft. Heeft u een vraag of wilt u advies? Neem gerust contact met ons op.

Geneeskrachtige zalven voor mens en dier

Droppoeder

De Salamander maakt zelf heerlijke droppoeder volgens oud recept, in de smaken zoet en zout. Verpakt in een puntzakje, net als vroeger. “Dat heb ik in jaren niet geproefd!”

Een eigengemaakt wijntje bij kaarslicht

Een eigengemaakt wijntje bij kaarslicht

Bij de Salamander vindt u de klassieke, gedompelde Kloosterkaarsen, van klein tot enorm groot. Verder Goudakaarsen en natuurlijk kerstboomkaarsjes. 

Zelf wijn maken met fruit van het seizoen? Wij hebben alles voor de doe-het-zelf brouwer, van glaswerk tot rubberdoppen, slangen en gist. Kijk op www.brouwland.com. U kunt via ons bestellen.